donderdag, augustus 31, 2006

tezijnertijd

Lieve jij,

wat vliegt de tijd!

Evenzo vliegt het geld. Tezijnertijd vliegt een dan terzake beschikbaar deel van dat geld richting de Hema-ontwikkelingscentrale alwaar 5 fotorolletjes integraal zullen worden afgedrukt op fotopapier, waarna een select gedeelte van uit dat proces voortvloeiende foto's gedigitaliseerd zal worden teneinde tesamen met reeds geschreven tekst als impressie van de belevenissen sub-Sahara van ondergetekende en Seniora in een nog te bepalen vorm alhier op Noten te verschijnen.

Evenzo vliegen telefoons. Zo ook de mijne enkele dagen geleden, meer bepaald al hardfietsend door de Binnenstad uit mijn klaarblijkelijk van een te ruime opening voorziene broekzak, ten gevolge waarvan mijn niet te versmaden (nu wel helaas), vanaf het plaatselijke perron geschoten digitale beelden van een werkelijk schitterende zonsondergang boven de kerk en twee molens van het verder te verwaarlozen Groningse dorpje Winsum tezamen met enige uwer telefoonnummers én het geinige apparaatje waar een-en-ander opstond iemand anders ongetwijfeld zielsgelukkig maken. IJs, weder en T-Mobile dienende mag morgen mijn oude toestelletje het bel- en sms-gedeelte van het vanaf dan weer bij tijd en wijle door mij verzorgde telefoonverkeer gaan overnemen.

Tenslotte staan met het vrijwel voorbijgevlogen zijn van de vakantie drukke tijden voor de deur, niet alleen moeten poezen bepast worden en moet er teneinde geld voor het afdrukken van foto's over te houden flink gewerkt worden, het tweede studiejaar Nederlands neemt met een staartje eerstejaar a.s. maandag dan toch onherroepelijk zijn aanvang.

Er zou dus nog wel eens enige verdere tijd kunnen verstrijken, vervlíegen zo u wilt, alvorens het beloofde vakantieverslag in al zijn volle glorie alhier -hopelijk- te genieten valt. Tot die tijd wellicht een gedicht, anders gaarne u geduld. Bij u gecontinueerde bezoeken aan de u voorliggende wonder-site kunt u natuurlijk ook de oude gedichten, gedachten en geluiden er weer eens bijpakken, al is het maar om te constateren dat zij ook na enige tijd niet beschouwd te zijn werkelijk nog niets aan kracht ingeboet hebben!

Ze vliegen ziende,
V.

zondag, augustus 20, 2006

Milieuklachtentelefoon

Oostzaanse dame klaagde
over al anderhalve maand
aldaar bestaande stank;

Verklaarde desgevraagd
dat die het best zich
deed omschrijven als

Verbrande autobandenlucht.



(Met dank aan de dame in kwestie voor de van haar geleende laatste regel)

Getikt

Ja, hallo!

Je kunt
van hem toch
onmogelijk
verwachten
dat als hij

vanuit een portiek
het geluid van
de klok die
bij oma die jarig
was gisteren
thuis hangt

hoort hij

verwacht dat
ondersteboven
jouw
schoenpunten
enkels
hakken

jij
van een trap
die portiek
uit stappen
en hij

een gedicht
zoals dit

tikt?

donderdag, augustus 17, 2006

Nairobi

De zon
daalt,
de stad zakt in slaap

Gebouwen
krabben
de wolken

De temperatuur
gaat omlaag;

De lucht ziet
zwart van de wouwen

Op het dak krast
een raaf zijn
paraaf.

woensdag, augustus 16, 2006

Afrikaanse avonturen


Binnenkort meer (bewegende) beelden en tekst...

V.

maandag, augustus 07, 2006

bericht uit de rimboe

Lieve lezer dezes,

In Nairobi is het frisjes met motregen. Het hotel heeft een internetcafe.
De jungle roept, morgen gaan we er weer heen.

Tropische groet,
Vincent